By Ruxy...un pranz delicios !
Legumele se spala se curata apoi se toaca marunt.
Se pune peste ele un praf de sare si se amesteca bine.
Am incins( usor) uleiul intr-o tigaie cu o lingura doua de apa apoi am adaugat legumele. Se calesc 6 sau 7 minute dupa care se adauga un pahar de apa, rosia data pe razatoare si pasta de rosii. Lasam pe foc in jur de 20 de minute sa se inmoaie bine legumele si potrivim gustul de sare, boia si piper. Dam sosul cu legume deoparte.
Preparam cat fierbe sosul de legume si sosul de iaurt.
Punem untul intr-o cratita, lasam sa se topeasca usor la foc mic, adaugam faina, si amestecam continuu, apoi stingem totul cu iaurtul in care am adaugat 100 ml apa si am amestecat bine. Lasam pe foc sosul in jur de 7-8 minute si tragem vasul de pe foc.
Batem doua oua si amestecam apoi cu sosul usor racit.
Potrivim de sare si piper.
In vasul de lasagna, turnam cateva linguri din sosul de iaurt, apoi asezam foaia, deasupra ei turnam sosul cu legume , apoi din nou cateva linguri din sosul de iaurt, punem si cascaval( daca nu avem feliat il razuim), apoi din nou foaie si procedam asa cu foile pana la aproximativ 3/4 din inaltimea vasului. Ultima foaie are deasupra numai sos de iaurt si cascaval.
Coacem pentru 30 de minute la 200 de grade.
Decoram cu patrunjel tocat si servim cu placere...este grozav de gustoasa!