Lasagna cu spanac si pui

de Luckycake in Pui, 6 Feb 2014 | 13689 vizualizari

 

Daca va plac pastele dar vreti sa le gatiti si altfel decat cu sos bolognez, va propun lasagna cu spanac si pui.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 pachet foi lasagne
  • 5 fileuri piept pui cam 500 grame
  • 300 grame spanac
  • smantana de casa sau smantana dulce
  • 150 grame cascaval
  • mozzarella 100 grame
  • 1 catel usuroi
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • Sos de rosii:
  • 1 conserva rosii tocate ulei de masline
  • busuioc
  • oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac si pui:

Incepem prin a condimenta fileurile din piept de pui cu sare si piper apoi presaram un strop de ulei de masline. Intr-o tigaie grill, prajim pieptul de pui  fara adaos de ulei de masline. Apoi spalam bine spanacul si il taiem fasii. In tigaia de grill punem  usturoiul maruntit bine impreuna cu o lingura de ulei de masline si calim 1 minut, fara sa se arda. Adaugam spanacul si  il lasam vreo 3-4 minute la foc mediu, apoi il punem deoparte. Pentru sosul de rosii incalzim o ligura de ulei de masline apoi adaugam conserva de rosii si asezonam cu sare si piper apoi punem si busuiocul cu oregano. Lasam sa fiarba 10 minute.

Acum trecem la montarea lasagnei. Pe fundul unei tavi termorezistente punem 3 linguri de smantana si 3 linguri de sos de rosii, apoi foile de lasagna , 3 linguri de smantana si 3 linguri de sos rosii , presaram spanacul si piepul de pui taiat cubulete. Deasupra razuim cascaval cat sa acopere puiul si spanacul si adaugam putina nucsoara macinata. Repetam aranjarea straturile pana se termina umplutura. Mie mi-au iesit 4 straturi, cel desupra fiind cel de foi acoperit cu smantana, sos de rosii, mozzarella rupta bucatele si casaval razuit.

Coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade cam 20 de minute sau pana capata o culoare aurie. Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac si pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]