Reteata originala nu e cu mozzarella dar e delicioasa pentru iubitori de ea!
Cand fac lasagna gatesc in cantitati mai mari si restul pun la congelator asa am pentru o perioada mai lunga!
Se pune uleiul de masline si ceapa la calit apoi se pun bucati din carnea de porc macinata.Odata calita si carnea, se toc legumele cu patrunjelul cu pasta de tomate si se pun impreuna peste carnea calita intr-o tigaie inalta sau oala mai mare.se condimenteaza cu sare si piper dupa placere.
Se lasa pe foc cam 30'min.Intre timp eu am dat prin razatoare branza parmezan,am taiat felii moazzarella si am pregatit taviile.cand a fost gata sosul de carne am pus 3 lg de sos cu 2 de besciamel(cui ii place cu mai mult besciamel poate sa puna mai mult sau invers si cu carnea) cateva felii de mozzarella,branza parmezan si foile de lasagna.si se continua tot asa.apoi le-am lasat in cuptor timp de 45' min pana ce deasupra se formase un fel de scoarta inchisa la culoare.
1
daca nu aveti besciamel se face cu 500gr lapte 3 lg faina si jum.lingura de nucsor.se pune compozitia la fiert pana ce se ingroasa.