Lasagna cu carne de curcan

de Irina in Lasagna, 19 Noi 2013 | 26100 vizualizari

 

Reteta asta de lasagna o am de ceva vreme preparata, bine ca n-am uitat de ea...

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de lasagne
  • 400-500 g carne de curcan tocata
  • 2 cepe
  • ulei extravirgin de masline
  • sare
  • piper 
  • busuioc
  • 1 ceasca de apa
  • suc de rosii
  • 200 g parmezan ras
  • Pt sosul bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina alba
  • 900 ml lapte
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de curcan:

Desi dureaza putin mai mult prepararea ei, reteta de lasagna e foarte usor de facut. Practic pregatim doua sosuri, unul de carne si unul bechamel pe care le montam, pe rand, peste foile de lasagna. 

Am pregatit ingredientele pentru sosul ragu. Acesta l-am facut intr-un vas Zepter.

Am pus vasul la incins, gol, acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am turnat putin ulei si ceapa tocata marunt. Am amestecat si am adaugat imediat si carnea. Am amestecat din nou, am adaugat putina apa si am acoperit vasul cu capacul.

Carnea se gateste in continuare in vas, cu focul oprit. Cand acul indicator a coborat in zona galbena, carnea este facuta. 

Am adaugat sare si piper, putin busuioc tocat si sucul de rosii. Fara sa mai acopar vasul cu capacul am mai lasat cateva minute pe foc si am oprit.

Sosul bechamel:

Am pus untul la topit intr-o tigaie, apoi am adaugat faina si laptele cald treptat, amestecand si iar turnand, pentru a obtine un sos fara cocoloase. Am adaugat putina sare la final.

Acum, ca ambele sosuri sunt preparate, trecem la asamblare:

Am uns peretii unui vas termorezistent cu unt, dupa care am pus un strat de sos bechamel, unul de sos ragu si am presarat putin parmezan ras.

Am pus deasupra foi de lasagna. Forma mea fiind dreptunghiulara, am pus doar doua foi, una langa alta, pe lungime.

Am repetat operatiunea: peste foi am pus sos bechamel, sos ragu si parmezan ras.

Peste ultimul strat de foi si sosuri am presarat putin mai mult parmezan.

Am pus forma in cuptorul incalzit la 220 grade pentru aprox 20 de minute, pana stratul de deasupra a prins o culoare aurie. 

Am lasat la racit lasagna, dupa care am taiat-o, am asezat-o pe un platou si am ornat-o cu frunzulite de busuioc.

Pofta buna! 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagne alla bolognese