Reteta asta de lasagna o am de ceva vreme preparata, bine ca n-am uitat de ea...
Desi dureaza putin mai mult prepararea ei, reteta de lasagna e foarte usor de facut. Practic pregatim doua sosuri, unul de carne si unul bechamel pe care le montam, pe rand, peste foile de lasagna.
Am pregatit ingredientele pentru sosul ragu. Acesta l-am facut intr-un vas Zepter.
Am pus vasul la incins, gol, acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am turnat putin ulei si ceapa tocata marunt. Am amestecat si am adaugat imediat si carnea. Am amestecat din nou, am adaugat putina apa si am acoperit vasul cu capacul.
Carnea se gateste in continuare in vas, cu focul oprit. Cand acul indicator a coborat in zona galbena, carnea este facuta.
Am adaugat sare si piper, putin busuioc tocat si sucul de rosii. Fara sa mai acopar vasul cu capacul am mai lasat cateva minute pe foc si am oprit.
Sosul bechamel:
Am pus untul la topit intr-o tigaie, apoi am adaugat faina si laptele cald treptat, amestecand si iar turnand, pentru a obtine un sos fara cocoloase. Am adaugat putina sare la final.
Acum, ca ambele sosuri sunt preparate, trecem la asamblare:
Am uns peretii unui vas termorezistent cu unt, dupa care am pus un strat de sos bechamel, unul de sos ragu si am presarat putin parmezan ras.
Am pus deasupra foi de lasagna. Forma mea fiind dreptunghiulara, am pus doar doua foi, una langa alta, pe lungime.
Am repetat operatiunea: peste foi am pus sos bechamel, sos ragu si parmezan ras.
Peste ultimul strat de foi si sosuri am presarat putin mai mult parmezan.
Am pus forma in cuptorul incalzit la 220 grade pentru aprox 20 de minute, pana stratul de deasupra a prins o culoare aurie.
Am lasat la racit lasagna, dupa care am taiat-o, am asezat-o pe un platou si am ornat-o cu frunzulite de busuioc.
Pofta buna!