Spaghete cu chiftele si sos de rosii

de CameliaR in Paste, 17 Oct 2015 | 3791 vizualizari

 

Ador chiftelele iar in combinatie cu pastele,pur si simplu papilele mele gustative zburda de fericire. Recomand aceste paste pentru o cina de nota 10. Sunt absolut minunate.

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne tocata vita+porc
  • 200 g spaghete
  • 250 g sos de rosii
  • 150 rosii intregi la conserva
  • 100 ml fond de pui
  • usturoi
  • 1 ou
  • 3 cepe
  • patrunjel
  • oregano,busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu chiftele si sos de rosii:

Prima data taiem ceapa pestisori si o punem intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei.Punem un praf de sare iar apoi taiem feliute subtiri 2 catei de usturoi si ii punem in tigaie.Lasam la foc mediu pana ceapa se inmoaie iar apoi adaugam rosiile intregi.Amestecam iar apoi adaugam si sosul de rosii,1 jumatate de lingurita de oregano si busuioc.Acoperim cu fondul de pui(pentru fond am fiert 100 ml apa iar apoi am dizolvat cubuletul concentrat de pui).Lasam la fiert pana scade.Inainte sa luam tigaia de pe foc trebuie sa adaugam putin patrunjel tocat. Mai lasam 1 minut si abia apoi luam de pe foc.Intre timp punem intr-o oala cu apa si sare spaghetele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.Este timpul sa ne apucam si de chiftelute.Intr-un castron amestecam carnea tocata cu oul, patrunjelul tocat.1 catel de usturoi pisat,1 ceapa,sare si piper. Amestecam bine si formam bilute mici cu mainile.Intr-o tava incingem 3 linguri de ulei si prajim chiftelele pana se rumenesc pe toate partile.Le scoatem pe un servetel absorbant.Oprim tigaia cu sosul de rosii care a scazut intre timp si adaugam chiftelele.Le lasam acoperite 1 minut.Turnam sosul peste paste si servim cu patrunjel deasupra.

TIPS-URI

1

Puneti si o lingura de tocatura de ardei pentru ca da un gust si mai minunat sosului cu chiftele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftele si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu pesmet