Lasagna

de cristeena20 in Lasagna, 2 Mai 2014 | 8802 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de foi lasagna
  • sos bechamel (500 ml)
  • 300 gr carne tocata de vita sau amestec cu porc
  • o bucatica de carnat afumat
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lta boia
  • 1 pahar vin alb
  • ulei de masline, sare, piper, oregano uscat, busuioc verde, 2 foi dafin
  • 1 lingura concentrat de legume
  • 250 ml suc de lamaie (sau apsta de rosii amestecata cu apa fierbinte)
  • cascaval razuit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Pregatim sosul bolognese: tocam ceapa marunt si zdrobim usturoiul. Punem intr-o cratita la calit impreuna cu ulei de masline. Adaugam concentratul de legume, carnatul tocay marunt si apoi carnea tocata. Amestecam bine si dupa 3 minute aduagam vinul alb. Lasma sa fiarba acoperit cca 5 minute. Adaugam dafin,sare, piper, boiaoregano uscat , pasta de rosii diluata ciu apa clocotita si lasam la fiert cca 15-20 minute la foc mic, amestecand continuu si aduagand apa fierbinte la nevoie. La final daugam busuiocul verde tocat fin.. Dam deoparte.

Facem sosul Bechamel (vezi reteta: din 50 gr unt, 50 gr faina si 450 ml lapte) sau il cumparam gata facut de la supermarket.

 Pregatim vasul in care se face lasagna. Punem pe fund un strat de bechamel, acoperim cu un strat de foi de lasagna, avand grija sa acoperim toata suprafata, ungem foile cu bechamel cu generozitate si punem sosul bolognese. deasupra punem iar foile de lasagna, aranjandu-le bine. Apoi repetam: bechamel, bolognese si iar foile de lasagna. Deasupra trebuie sa fie foile  si mult sos bechamel . Radem cascaval si parmezan si dam la cuptorul preincalzit la cca 180 grade pt aprox.35 minute, cand devine rumena deasupra . Invelim vasul cu folie de aluminiu si lasam in cuptor cca 5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

laura_n 1

04.05.2014, 14:34

Cris, trebuie sa te detasezi de comentariile de pe fb. exista si vor exista mereu pareri impartite. important este ca un preparat sa fie pregatit cum trebuie si sa placa celor de la masa! eu ador lasagna si nici eu nu fierb/ oparesc foile. in schimb eu folosesc supa pe care o pun in vasul de copt cat sa acopere cu totul foile, iar acestea trag toata supa!
gatesti foarte bine, mie una imi plac mult preparatele tale! :

RuxyRux 1

04.05.2014, 14:42

Eiii naaaa...pisici mai frate! Si eu inainte o faceam cu foile nefierte dar aveam mult mult sos si se fierbeau exact cat trebuia....de-o vreme le trec ptuin prin apa fiarta cateva secunde dar tot nu inseamna ca le fierb! Da-i incolo de nemultumiti! Nu mai pune la suflet draga mea!

angyb 1

05.05.2014, 11:02

Cristina sa sti ca si eu folosesc foile fara sa le fierb pt.ca se gasesc in comert (aici in Italia) foi care chiar se precizeaza ca nu au nevoie de fierbere ,nu tine cont de comentarii rautacioase ,ai o reteta foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu pui si ciuperci