Intr-o tigaie se pune ulei de masline se adauga carnea si ceapa tocata marunt se lasa sa se prajeasca 2min, apoi se adauga 100 ml vin si o lingura de pasta de tomate si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic pana ce scade.
Morcovul se da prin razatoare, telina se taie marunt, la fel si usturoiul. In alta tigaie se pune ulei la incins se adauga morcovul cu telina si ustoroiul si se lasa sa se caleasca un pic, apoi se adauga rosile in bulion si restuld e vin si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa sosul. Se amesteca sosul de legume cu cel de carne si se adauga patrunjelul sare, piper si rozmarin.
Sos bechamel
Se topeste untul apoi se adauga faina se amesteca bine si se adauga cate un pic laptele. Cand s-a legat se ia de pe foc si adaugam cascaval si parmezanul ras, condimentam.
Tava de cuptor se unge cu unt se tapeteaza cu pesmet apoi se adauga:
- un rand de foi
- sos bechamel
- sosul bolognese
Reluam din nou cu foi si tot asa pana ce terminam foile si umplutura.. La final punem iarasi sos bechamel cascaval se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor. Dupa 15 min se ia folia si se mai lasa inca 20 min.