Am cumpărat un crap viu și avea mai bine de 3 kg deși era cel mai mic din bazin. L-am curățat și l-am făcut file, lucru ce mi-a luat ceva timp. Spre surprinderea mea era plin, nu de icre cum m-aș fi așteptat, ci de lapți, cam 250 g, așa că m-am gândit să-i valorific și să-i prăjesc în făină de grâu. Crapul file l-am prăjit în făină de mălai și l-am servit cu mămăliguță și mujdei de usturoi, iar din cap, coadă și câteva bucăți mai mici am făcut o ciorbiță.
Pentru a pregati Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: lapti de peste, faina, ulei.
Cum se prepara Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara
Curățăm lapții de grăsime, de pielițe și de cheagurile de sânge, sub jet de apă rece. După aceea îi punem într-un vas cu apă rece timp de cca o oră, apoi îi scurgem de apă și îi punem la uscat pe prosoape de hârtie. Important este ca periodic să schimbăm apa în care îi spălăm, până când devine limpede!
Când s-au uscat, îi tăvălim prin făină de grâu după care îi prăjim pe ambele părți în uleiul încins în prealabil, până ce se rumenesc uniform. Scoatem lapții pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta surplusul de ulei.
Eu am servit lapții cu ceapă verde și câteva roșii cherry de prin frigider, asezonat cu sare și piper, după gust și bineînțeles cu zeama de lămâie. Puteți servi însă și cu mujdei de usturoi, alături de garnitura preferată.
Incearca si reteta de Lapti de stiuca pane, super gustosi sau poti prepara o combinatie de Lapti de crap cu oua si verdeata langa care poti pregati si o Salata Primavara, foarte gustoasa si racoritoare.
Poftă bună!
1
Curățați lapții de grăsime, de pielițe și de cheagurile de sânge, sub jet de apă rece.
2
Schimbați apa în care îi spălați, până când devine mai limpede!
3
Rumeniți-i uniform pe ambele părți, în uleiul încins în prealabil.
4
Serviți lapții cu mujdei de usturoi, alături de garnitura preferată.