Lamingtons (Tavalite)

de dakris in Prajituri, 22 Aug 2012 | 10434 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 250 g zahar tos
  • 1 lgt esenta rom
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf sare
  • Sirop
  • 50 g ciocolata
  • 5 linguri lapte
  • 2-3 linguri cacao
  • 250g unt/margarina
  • 200 g zahar pudra
  • 2 lgt esenta rom
  • Decor
  • nuca cocos si/sau
  • nuca prajita macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamingtons (Tavalite):

Siropul

Ingredientele se pun intr-o craticioara pe foc, se amesteca si se lasa sa dea 1-2 clocote, timp in care se topeste si untul, apoi se lasa la racit. Esenta de rom se pune dupa ce s-a racorit siropul.

 Blatul

Ouale se separa: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul cca 5 min pana rezulta o crema, se varsa uleiul treptat, apoi apa minerala. Se incorporeaza faina si praful de copt si se adauga esenta de rom, apoi se adauga albusurile batute spuma. Compozitia rezultata se varsa intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace cca 30 min, la foc mediu, incercand-o cu scobitoarea. Dupa ce se raceste, se portioneaza.

Fiecare bucata se scufunda in siropul racit si se aseaza pe o farfurie intinsa pentru a absorbi siropul. Dupa ce s-au insiropat tavalim fiecare bucata prin nuca de cocos ori nuca putin prajita si macinata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamingtons (Tavalite)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tavalite