Multumes Miha pentru aceasta reteta.Este un tort foarte bun mai ales pentu cei ce iubesc nuca de cocos:)
Blat alb-Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta pana devin ca o crema, adaugam amidonul amestecat cu praful de copt, faina si amestecam pana ce se omogenizeaza. Separat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor in crema de galbenusuri, amestecand cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca.
Blatul maro se prepara intocmai ca blatul alb
Mousse de cocos - laptele in punem intr-o cratita pe foc, cand da in clocot adaugam nuca de cocos,amestecam si lasam la inmuiat cateva ore (sau peste noapte). Dupa care il punem intr-o strecuratoare si il lasam sa se scurga bine lichidul.
Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam amidonul si mixam bine.
Laptele il punem din nou pe foc,cand incepe se fiarba adaugam in fir subtire peste crema de ou amestecand continuu,
Punem cratita din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa,lasam sa se raceasca.
Ganache de ciocolata-ciocolata o rupem bucatele,adaugam frisca si punem pe foc pana ce se topeste(avand grija sa nu fiarba). Dam la frigider cateva ore dupa care o mixam pana obtinem o frisca pufoasa,
Asamblare-intr-o tava detasabila,adaugam blatul alb-il insiropam-adaugam crema de ciocolata (deasupra eu am adaugat si putina crema de cocos) adaugam blatul maro-insiropam-mousse-ul de cocos,dam cateva ore la rece.
Dupa care il acoperim cu un strat de pesmet de biscuiti si se orneaza cu bomboane de biscuiti.