Lady's Cake

de Lau in Torturi, 26 Iun 2014 | 5338 vizualizari

 

Multumes Miha pentru aceasta reteta.Este un tort foarte bun mai ales pentu cei ce iubesc nuca de cocos:)

 

INGREDIENTE

  • Blat alb
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • Blat maro
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • 1/2 praf de copt
  • Mousse de cocos
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 250 ml frisca
  • Ganache de ciocolata
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 250 ml frisca
  • Decor
  • bomboane de biscuiti
  • 100 g pesmet biscuiti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lady's Cake:

Blat alb-Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta pana devin ca o crema, adaugam amidonul amestecat cu praful de copt, faina si amestecam pana ce se omogenizeaza. Separat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor in crema de galbenusuri, amestecand cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca.

Blatul maro se prepara intocmai ca blatul alb

Mousse de cocos - laptele in punem intr-o cratita pe foc, cand da in clocot adaugam nuca de cocos,amestecam si lasam la inmuiat cateva ore (sau peste noapte). Dupa care il punem intr-o strecuratoare si il lasam sa se scurga bine lichidul.

Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam amidonul si mixam bine.

Laptele il punem din nou pe foc,cand incepe se fiarba adaugam in fir subtire peste crema de ou amestecand continuu,

Punem cratita din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa,lasam sa se raceasca.

Ganache de ciocolata-ciocolata o rupem bucatele,adaugam frisca si punem pe foc pana ce se topeste(avand grija sa nu fiarba). Dam la frigider cateva ore dupa care o mixam pana obtinem o frisca pufoasa,

Asamblare-intr-o tava detasabila,adaugam blatul alb-il insiropam-adaugam crema de ciocolata (deasupra eu am adaugat si putina crema de cocos) adaugam blatul maro-insiropam-mousse-ul de cocos,dam cateva ore la rece.

Dupa care il acoperim cu un strat de pesmet de biscuiti si se orneaza cu bomboane de biscuiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lady's Cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Intercontinental