Lady's cake

de Miha in Torturi, 8 Mar 2010 | 18682 vizualizari

 

sau tort cu nuca de cocos si ciocolata :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul alb:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 5 g praf de copt
  • Pentru blatul maro:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • esenta de rom
  • 5 g praf de copt
  • Pentru mousse de cocos:
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • Pentru crema ganache de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • bomboane Raffaello
  • 100 g pesmet de biscuit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lady's cake:

Blatul alb:

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul amestecat cu faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor in crema de gabenusuri.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca pe margini.

Blatul maro:

Se prepara intocmai ca si blatul alb, inlocuind o lingura de faina cu o lingura de cacao neagra.

Mousse de cocos:

Laptele se pune la fiert si in momentul in care da in clocot se pune nuca de cocos. Omogenizam si lasam cocosul la inmuiat cateva ore, dupa care il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurca bine de lichid.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. adaugam amidonul si mixam energic, sa nu se formeze cocoloase. Laptele il punem din nou la fiert, apoi fierbinte il turnam incet peste crema de oua. Punem din nou pe foc si amestecand continuu fierbem pana incepe sa se ingroase.  Lasam la racit.

Gelatina o punem la inmuiat in cateva linguri de apa rece, apoi o punem peste budinca usor racita. Omogenizam si dam la rece. Cand s-a racit foarte bine, amestecam cu frisca batuta.

Crema ganache de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc intr-un vas impreuna cu frisca lichida. Aducem pana la punctul de fierbere, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore. Cand s-a intarit bine, mixam pana obtinem o frisca ciocolatoasa si pufoasa.

Pentru decor am facut o portie de bomboane Raffaello, folosind nuca de cocos, ramasa de la crema.

Asamblarea o vom face intr-o tava detasabila.

Blaturile le insiropam cu cateva linguri de lapte amestecate cu zahar si esenta de rom, dupa gust.

Peste blatul alb punem crema ganache de ciocolata, iar peste cel maro mousse-ul de cocos. Acoperim cu un strat subtire de pesmet si dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

A doua zi se acopera cu un alt strat, de aceasta data generos :) de pesmet de biscuit si se orneaza cu bomboane.

La multi ani doamnelor! Sa aveti o zi frumoasa, alaturi de cei dragi voua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lady's cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

mirela0911 1

08.03.2011, 21:52

Excelent tort La multi ani!

Mihaela11_jo 1

08.03.2011, 23:38

O zi de 8 Martie deosebita iti doresc!

cristinne 1

13.03.2011, 10:34

vai ce minunat!!!. zilele astea tot pt 8 martie am facut si eu tot un desert pe baza de cocos) o sa o pun si eu pe site: coconut cheesecake -a iesit fabulos si al meu
PS: tortul asta chiar ca e pt femeie)am obs. ca fetele in general au o atractie catre cocos si gustul asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
TORT ALB CU BANANE