La Multi Ani, dragi romani: Varza cu carne

de Brindusa in Porc, 30 Noi 2011 | 4938 vizualizari

 

Inca de la inceput va spun: nu stiu sa fac mancare romaneasca. Adica nu-mi place mancarea romaneasca, prin urmare nici nu ma intereseaza s-o gatesc. Orezul cu lapte mi se lipeste de oala, sarmalele sunt fade, tocanita nici sa n-o vad ca are prea multa ceapa prajita, samd. O singura mancare romaneasca iubesc cu adevarat: varza dulce calita. Cu carne sau fara, facuta in tigaie sau la cuptor, oricum o fi, as manca mereu varza alba dulce. Si mancarea chiar imi iese foarte gustoasa.
Si, pentru ca peste putin timp e 1 Decembrie, m-am gandit sa ne sarbatorim cu aceasta mancare neaosa. Hai SA TRAIM!

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept de pui (sau alta carne) taiat bucati
  • 100 g afumatura (eu am folosit babic)
  • 1 kg varza alba
  • 5 rosii (sau 200 ml suc de rosii)
  • 150 ml ulei
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La Multi Ani, dragi romani: Varza cu carne:

Taie varza nu exagerat de subtire. Taie afumatura felii. Incalzeste jumatate de ulei intr-o cratita mare (wok) si prajeste putin afumatura. Adauga carnea si prajeste-o putin.

Adauga varza. Daca nu intra toata de prima oara, pune in cratita atat cat are loc, presara cu putina sare, pune capacul si asteapta cateva minute pana cand se inmoaie. Acum ai loc sa pui si restul de varza. Presara cu putina sare, pune capacul si fierbe mancarea la foc mic, cam 20 de minute.

In acest timp incalzeste cuptorul la 180 C.

Taie rosiile cubulete, sau felii subtiri. Adauga restul; de ulei si rosiile. Amesteca bine, pune capacul si mai fierbe 10 minute.

Pune toata mancarea intr-o forma termorezistenta si pune-o in cuptor pentru 15 minute, sau pana ce varza se rumeneste.

 Potriveste mancarea de sare si piper.

Mancarea de varza trebuie neaparat sa aibe langa ea mamaliga si un ardei iute.

TIPS-URI

1

De-a lungul anilor am mancat multa varza, asa ca va recomand sa o cumparati pe cea cu foaie fina, subtire, nu tipul de varza chinezeasca care se gaseste atat de mult pe la noi prin piete cu foaie groasa si dura.

Daca ti-a placut reteta noastra "La Multi Ani, dragi romani: Varza cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

01.12.2011, 17:18

Chiar o mancare romaneasca adevarata!!! La multi Ani!

Criss 1

01.12.2011, 18:51

Foarte buna!

Ina 1

01.12.2011, 21:21

tu nu stii sa gatesti romaneste, eu n-as sti sa gatesc asa putin..... ) Hai sa traim!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza noua cu afumatura