Kurtos kalacs (dupa metoda Liei Grozi)

de Criss in Prajituri, 9 Mar 2011 | 15349 vizualizari

 

Oricate metode de a face kurtos acasa ati incerca, niciodata nu vor fi atat de buni ca cei facuti cu dispozitivele speciale, pe jar. Dar sunt destul de buni si acestia facuti in casa. Aceasta metoda am descoperit-o la Lia, pe Bucataras si am vrut sa incerc si eu.
Sfatul meu , pentru cine doreste sa faca acasa kurtos, prin aceasta metoda, este sa lase aluatul mai gros, altfel kurtosul nu va fi pufos ci mai degraba crocant si nu e bun asa.

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -100 g unt
  • -2 oua
  • -120 g zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -200 ml lapte
  • -1 plic drojdie
  • Sirop:
  • -100 ml apa
  • -200 g zahar
  • Optional, nuca macinata
  • Obligatoriu :)
  • -folie de aluminiu
  • -tuburi de carton de la rolele de bucatarie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kurtos kalacs (dupa metoda Liei Grozi):

Faina se amesteca cu drojdia, zaharul, ouale, vanilia, coaja de portocale. Se adauga laptele caldut, se framanta aluatul si in timpul framantarii adaugam si untul topit. Aluatul il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca o ora.

Fiecare tub il infasuram in folie de aluminiu, apoi il ungem cu ulei.

Aluatul il intindem intr-o foaie de 1 cm grosime, il taiem fasii si il infasuram pe suluri, cu o pensula ungem cu sirop kurtosurile, apoi le tavalim prin nuca macinata. Daca preferam fara nuca (asa cum ii plac lui Alex), mai scoatem din cand in cand tava si mai ungem cu sirop. Le punem intr-o tava pe hartie de copt si coacem 25-30 minute. Le lasam sa se racoreasca putin, apoi prin rasucire scoatem tuburile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kurtos kalacs (dupa metoda Liei Grozi)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

09.03.2011, 21:49

Sunt grozavi si miros de la sapte poste...nu stiu cine le poate rezista

Criss 1

10.03.2011, 08:02

Multumesc dragelor.

adry88 1

09.06.2011, 15:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]