KURTOS KALACS

de AnyCostescu in Dulciuri, 15 Sep 2012 | 11166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • coaja de la o lamaie
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar cu scortisoara
  • 100 g zahar
  • 100g margarina
  • 100g drojdie
  • aprox 200 ml lapte
  • pt decor : nuca, zahar, nuca de cocos
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA KURTOS KALACS:

se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat potrivit de moale.( laptele trebuie sa fie caldut)..

se lasa la dospit aluatul la caldura.

dupa ce creste aluatul se imparte in 9 bucati(atat mi-au iesit mie) se intinde si se taie fasii...

eu am colectionat de ceva vreme tuburi de la servetelele de bucatarie pe care le-am invelit in staniol si am infasurat aluatul pe ele...

am uns fiecare kurtos in parte cu ulei si l-am tavalit in zahar cu nuca..

am dat la cuptor pana s-a rumenit..

TIPS-URI

1

ungeti tuburile cu ulei inainte de a pune aluatul pe ele

2

o parte a kurtosului nu o tavali in zahar deoarece cand dai la cuptor zaharul se arde

3

kurtosii cand sunt copti se pot unge cu o spuma din labus cu zahar pudra si se mai lasa la cuptor 1-2 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "KURTOS KALACS" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Bunica 1

15.09.2012, 17:12

Foarte bun!

adry88 1

16.09.2012, 14:39

nemaipomenit de bun

RuxyRux 1

16.09.2012, 21:52

O minunatie...iar aroma e irezistibila!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kurtos kalacs (dupa metoda Liei Grozi)