Kurtos

de getix in Dulciuri, 1 Iul 2013 | 5986 vizualizari

 

Rasfoind ,,favoritele mele,, am dat peste retea Liei ... ce-a iesit a fost foarte bun ! Multumesc, Lia!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 30 g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 500 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta rom
  • Pentru sirop : 100 ml apa, 3 linguri miere
  • Pentru glazura: 100 g cocos, 5 linguri zahar, 1 lingura scortisoara rasa
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kurtos:

Cernem faina .

Pragatim maiaua: faramitam drojdia, adaugam 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 2-3 linguri lapte cald, amestecam bine si lasam  cam 5-10 min Punem maiua peste faina, adaugam laptele caldut amestecat cu zaharul si esenta de rom. Adaugam sarea si cele 2 oua .Topim untul si framantam  aluatul pana  il incorporam pe tot (untul  nu se adauga  tot odata, ci putin cate putin ). Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini .

Lasam la dospit, intr-un loc ferit de curent, cca 30-45 min.

Pentru sirop : topim mierea in apa, pe foc. Lasam la racit .

Intr-o tava, amestecam cocosul cu zaharul si scortisoara.

Cat lasam aluatul la crescut, pegatim formele. Eu am folosit tuburile ramase de la  rolele de hartie pentru bucatarie. Le-am imbracat in folie de aluminiu, apoi le-am uns pe fiecare cu unt topit. 

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, intindem o foaie de 1 cm grosime si taiem in fasii late de 2 cm. Rulam fasiile pe formele pregatite in prealabil , le ,,pictam,, cu sirop, dupa care le tavalim prin amestecul de cocos.

Se pun in tava si se introduc la cuptor pentru 20 min.Eu le-am asezat pe verticala, dar am avut  surpriza ca unele dintre spirale sa alunece in timpul coptului ( unele au stat bine mersi , altele nu), pe viitor le voi pune in tava la orizontalaaaaa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kurtos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

getix 1

02.07.2013, 21:54

Dia,atunci cand o sa ai timp si chef de ele, sa vezi ce minunatie va iesi! ... la cat de talentata esti si cu simtul tau estetic, sigur va fi o reusita!
Pentu a doua parte a mesajului, multumesc, dar nici tu nu esti mai prejos !Mi-as dori sa stam de vb la o cafea!

getix 1

02.07.2013, 21:58

Simo, poate le-o veni si lor randul!

diaconta 1

02.07.2013, 22:03

Multumesc si eu deocamdata ma feresc de paine,aluaturi si chestii de-astea calorioase,sper sa nu dureze mult tare.
Si mie tare mi-ar placea sa ne intalnim
In august as vrea sa fie cat mai multi bucatarasi cu care sa ma intalnesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cosuri de fum ( kurtos kolacs)