Krem a la Krem

de Raluca in Prajituri, 3 Mai 2009 | 42903 vizualizari

 

O prajitura de-li-cioa-sa! Si foarte light (nu ca nr de calorii, din pacate :-)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata (Dr. Oetker)  
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Creme Ole vanilie (Dr. Oetker) 
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 g frisca lichida   
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la Krem:

Blat:

Se separa ouale. Albusurile impreuna cu zaharul se bat spuma. Se adauga apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine. Dupa ce s-au omogenizat se adauga praful de ciocolata. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata, si se da la cuptor la 180 grade, cam 30 de minute.

Se verifica daca este gata, apasand usor cu degetul. Daca blatul revine imediat, inseamna ca este gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

 

Crema:

Se bat ingredientele cu mixerul pana se intaresc. Se dau apoi la frigider.

 

Glazura:

Ciocolata, untul si frisca se amesteca pe foc pana se topesc. Se lasa apoi sa se raceasca.

 

La final se aseaza crema peste blat, apoi glazura deasupra, si se lasa in frigider 2-3 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

gaby_duceag 1

30.09.2010, 09:38

adasev, probabil ai facut-o intr-o tava mai maricica. eu iti recomand una cam de 20/20. asa va iesi blatul mai inalt

iulianastefan 1

23.07.2014, 22:14

si eu o fdac frecvent si este foarte buna

Lau 1

24.12.2019, 21:50

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata