Kodrit kadir

de Julie in Torturi, 4 Feb 2011 | 9564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema: 
  •  800 ml lapte,
  • 5 ouă,
  • 200 g zahăr,
  • esență de vanilie
  • Blat:
  • 1 ou,
  • 100 g zahăr,
  • 100 ml ulei,
  • 100 ml lapte,
  • 1 linguriță praf de copt,         
  • 1 lingură cafea măcinată,
  • 100 g făină, 
  • 3 linguri cacao,
  • esență de rom
  • Caramel: 
  • 5 linguri zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kodrit kadir:

Blogosfera este plină de rețete cu acest tort ce iși trage originile din bucataria arabă.M-am decis să-l incerc și eu deși mi se părea cam complicat... și mă gândeam că nu o să-mi iasă, dar... iată, un experiment reușit ,cu un gust extraordinar! :)

Cremă: 
 

Se bat bine ouăle intregi cu zahărul apoi se adaugă esența si laptele.

Blat: 

Se bate oul cu zahărul, se adaugă laptele, uleiul, esența și apoi ingredientele uscate ,amestecate bine inainte.Intr-un vas rotund se caramelizează cele 5 linguri de zahăr,se oprește focul și se tapeteaza pereții vasului cu caramelul obținut. Se lasă să se răcească.

Asamblarea:

Se pune crema de ouă in vasul tapetat cu caramel, apoi in centru se toarnă compoziția de blat. Cele două compoziții se vor separa in timpul coacerii ,blatul ridicându-se la suprafață.( Aici imi era mie teamă...) Se coace pe baie de aburi timp de aprox.35-40 minute.  Când este gata se scoate din cuptor,se lasă să se răcească si apoi se rastoană pe platou.

TIPS-URI

1

Este foarte bun servit rece, cu frișcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kodrit kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Criss 1

05.02.2011, 09:16

Ce bine arata! De mult ma tot pregatesc sa-l fac si nu prea am avut curaj pana acum.

adry88 1

04.07.2011, 21:30

super

Simymy 1

14.09.2011, 20:30

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort padurea neagra