Am avut rosii si ardei de la mama din gradina........rosiile au fost pline de zeama ,carnoase si duuuuuuuuuuuuulci.
Spalam rosiile,ardeii si merele.Curatam ardeii si merele de seminte si cotoare.Taiem in bucati potrivite toate legumele si apoi le pasam cu ajutorul blenderului.Pasta obtinuta o punem intr-un ceaun si o dam la foc
Lasam sa scada bine avand grija sa amestecam din cand in cand.Cu circa 10-15 min inainte de a lua de pe foc punem in compozitia de mai sus usturoiul zdrobit si ardeiul iute taiat marunt.Amestecam.
Luam compozitia de pe foc o lasam sa se racoreasca si apoi o dam prin sita .Obtinem un sos fin.Condimentam sosull astfel obtinut cu sare si piper dupa gust,la fel si cimbru si oregano.Mai adaugam otetul,uleiul,zaharul .Amestecam bine si punem iarasi pe foc. Lasam sosul pana cand capata o consistenta groasa.
Luam de pe foc ,turnam in borcane sterilizate si incalzite, apoi capacim. Acoperim borcanele cu ceva gros(patura) si tinem asa pana a doua zi cand le depozitam in camara.