Ketchup de casa

de vio_dreams in Conserve, 26 Aug 2013 | 12820 vizualizari

 

Va recomand din tot sufletul aceasta reteta, ne-a placut foarte mult, si marea mea bucurie a fost ca le-a placut copiilor. Cu siguranta o voi face an de an de acum inainte!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1,5 kg ardei capia rosii
  • 4 cepe mari
  • 5 catei usturoi
  • 3-4 frunze telina
  • 4-5 frunze dafin
  • 1 lingura sare mare
  • piper
  • busuioc
  • ghimbir
  • scortisoara
  • boia de ardei dulce
  • 100 ml otet
  • 200 gr zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Alegem rosii carnoase si foarte bine coapte. Le spalam si le taiem in patru.

Coacem ardeii le scoatem semintele si ii curatam de pielita.

Dam rosiiile prin masina cu separator.

Ardeii, ceapa si  usturoiul le curatam si le dam la blender pana se fac pasta.  O punem intr-un vas impreuna cu sucul de rosii. Adaugam telina, foile de dafin, boia de ardei, ghimbir, scortisoara, sare, piper, busuioc dupa gust. Eu am folosit condimente de la Kotanyi si vi le recomand din tot sufletul, sunt cele mai bune.

Fierbem pana scade la jumatate si compozitia are o consistenta asemanatoare cu a bulionului.

Scoatem frunzele de telina si foile de dafin, adaugam zaharul si otetul si mai dam in doua clocote. Zahar si otetul va recomand sa adaugati dupa gust. Dam compozitia obtinuta la blender pana obtinem o pasta fina.

Punem ketchup-ul in sticle sterilizate in prealabil. Eu le spal bine apoi le introduc in cuptorul fierbinte 5-10 minute.  Infiletam bine capacele si le punem intr-o cratita pe fundul careia asezam o bucata de panza (sau un prosop de bucatarie) Completam cu apa pana la jumatate si dam in cateva clocote. Lasam sa se raceasca apoi depozitam in camara. In acest fel ketchup-ul se va mastra mult mai bine pentru mai mult timp.

TIPS-URI

1

Cu cat blenderul este mai bun cu atat textura ketchup-ului va fi mai fina. Va sfatuiesc sa il dati fierbinte la blender, eventual de doua trei ori daca este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

27.08.2013, 11:27

Constelatialeu 1

27.08.2013, 14:54

vio_dreams 1

28.08.2013, 16:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa