Retete de suflet
Spalam bine legumele. Scoatem cotoarele rosiilor si le taiem in bucati mai mici. Scoatem cotoarele ardeilor kapia si ii taiem in bucati mici. Curatam merele, scoatem cotoarele si le taiem in bucati mici. Curatam ceapa si o taiem in bucati mici. Descojim usturoiul. Toate legumele le trecem prin masina de tocat carne cu sita cea mai mica. Le punem intr-o oala pe care o asezam la foc mic. Dupa ce a inceput sa fiarba punem jumatate din cantitatea de zahar si otet, sarea si foile de dafin si fierbem amestecand ocazional. Macinam chimenul, boabele de mustar si cuisoarele. Cand compozitia a inceput sa se lege adaugam toate condimentele. Cand este aproape gata gustam si potrivim de zahar si otet in functie de gustul propriu si de cat de dulci au fost rosiile. Pentru a obtine o compozitie cremoasa o mixam bine. Punem ketchupul in sticle cu gura larga pe care le-am sterilizat in cuptor. In fiecare sticla punem cate o lingurita de ulei incins si punem capacele(sterilizate si ele). Acoperim sticlele cu prosoape sau paturi pana se racesc bine. Le depozitam la rece sau macar la umbra.