Jeleu de mere cu alte fructe

de Doinavar in Dulciuri, 17 Feb 2013 | 2943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg mere
  • 1 portocala (mandarina, clementina)
  • 2 kiwi
  • 1 lamaie
  • 100 g mure (zmeura, capsuni, fragute, afine)
  • 500 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de mere cu alte fructe:

Curatati toate fructele de coaja, in afara de lamaie, taiati merele bucati, fara cotoare si puneti-le la fiert in apa cat sa le acopere. E de preferat sa le fierbeti intr-o oala de fiert in aburi in care puneti 0,5 l apa. Pana se fierb merele, cam 15-20 minute, taiati celelalte fructe feliute si cubulete, fructele de padure se lasa intregi, stoarceti lamaia.

Scoateti merele din zeama cu o paleta, puneti-le intr-un vas mai inalt si dupa ce se racoresc putin mixati-le. Puneti-le din nou pe foc in jumatate din zeama in care au fiert, impreuna cu zeama de lamaie, zaharul vanilat si zaharul. Daca le-ati fiert in aburi, adaugati toata zeama. Puteti adauga 2-3 linguri de suc lasat de mure pentru culoare. Fierbeti pana se leaga bine siropul, la foc foarte mic, cam 30 minute.

Intre timp, pregatiti cateva castronele (6-8) in care asezati fructele taiate. Eu am folosit fundul mai multor peturi ca sa arate mai frumos jeleul cand il rastorn. Adaugati peste fructe jeleul de mere caldut si dati-l la rece. Puteti sa puneti catronelele in congelator, ca sa se inchege mai repede jeleul. Astfel puteti sa il serviti chiar si ca inghetata.

Pofta buna. Puteti folosi orice fructe doriti, dar sa pastrati merele pentru jeleu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de mere cu alte fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de mere si crema caramel