Retete de suflet
Merele le spalam si le curatam de coaja si le dam prin razatoare, le calim cu zahar si scortisora sa avem pentru iarna.
Cotoarele si cojile nu le aruncam pentru ca le folosim la jeleu, eu am adaugat si cateva mere.
Punem intr-un vas adanc (eu am folosit ceaunul) apa cat sa acopere si punem pe foc sa fiarba pana cand devin moi si intra usor furculita in ele.
Strecuram zeama obtinuta si pasam bine, astfel sa extragem toata zeama din ele.
Masuram lichidul obtinut pentru a sti cat zahar sa adaugam.
Fiindca merele mele au fost foarte dulci, am pus 700 g zahar la 1 l de lichid.
Adaugam zaharul si zeama de lamaie si punem sa fiarba la foc mic, amestecand ocazional si spumam de cate ori este nevoie.
Facem proba ca la orce dulceata, turnam jeleul in borcane uscate si le intoarcem cu fundul in sus, le acoperim cu un prosop si lasam sa se raceasca bine dupa care le putem depozita.