Jamboree de pui

de Irina in Pui, 21 Noi 2009 | 6786 vizualizari

 

Reteta am gasit-o intr-o carte de bucate de la Reader's Digest. Numele mi-a atras atentia in primul rand si m-am dus direct la DEX ca habar n-aveam ce inseamna... Deci jamboree inseamna petrecere, adunare vesela... si alte chestii, dar astea mi s-au parut cele mai potrivite pentru reteta de fata.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui taiate cubulete
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 2 ciuperci mari champignon
  • 1 morcov taiat bastonase
  • cateva buchetele de broccoli
  • 150 ml vin alb
  • 300 ml apa fiarta
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lgt tarhon
  • 1/2 lgt cimbru
  • 100 g orez salbatic
  • patrunjel tocat marunt pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jamboree de pui:

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pun bucatile de pui si se rumenesc la foc mare  amestecand continuu. Apoi se micsoreaza focul si se adauga ceapa tocata, ciupercile, foaia de dafin, tarhonul si cimbrul. Reteta originala era si cu coaja de lamaie rasa. Se lasa la foc potrivit pana se inmoaie ceapa si ciupercile, apoi se toarna vinul si apa.

Se adauga morcovii, sare si piper si dupa cateva minute si buchetelele de broccoli si se mai lasa la fiert pana se patrund putin si legumele (imi place sa fie usor crocante).

Orezul doar l-am fiert pentru a-l adauga ca garnitura. Le-am aranjat frumos pe un platou si am presarat patrunjel pe deasupra.

O explozie de culori in farfuria mea! Ce mai, adevarata petrecere, nu?

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Jamboree de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână