Jambon la cuptor

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 20 Iun 2013 | 17262 vizualizari

 

Fara introducere,trecem direct la masa,ca poate va e foame,sete......

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata jambon ( cca 1,600 kg)
  • 1 capatana usturoi ( din asta crud,de sezon)
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon la cuptor:

Luam bucata de jambon o spalam si o stergem de apa ,o ungem pe ambele parti cu putin ulei de masline,condimentam cu sare,piper si cimbru.Apoi facem mici crestaturi pe suprafata jambonului si introducem cateii de usturoi.Intr-o tava cu gratar,punem putin ulei si apa,si apoi bucata de jambon.Dam la cuptor cca 2 ore.

Din cand in cand mai turnam cate un pic de apa pe suprafata jambonului,il intoarcem dupa o parte pe alta,pana se patrunde toata carnea si capata o culoare rumena.Se serveste cu orice fel de garnitura.

Sa aveti pofta sau pofte....

TIPS-URI

1

e bine sa pregatiti cu vreo 1-2 ore inainte de a baga la cuptor,sa intre bine aromele condimentelor

2

puteti folosi si altfel de condimente,fiecare in functie de preferinte...

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi natur cu pulpe de pui la cuptor