Desert baclava

de Ancutsa in Dulciuri, 15 Aug 2018 | 3263 vizualizari

 

Uneori, lucrurile simple sunt cele mai bune, de aceea am pregătit această baclava simplu, fără ingrediente sofisticate, aşa cum ne-o pregătea mama când eram mici. Iar ai mei au fost tare bucuroşi de surpriza dulce din seara asta.

 

INGREDIENTE

  • 8 foi fine pentru placintă
  • 2 linguri zahăr
  • Ulei pentru uns foile
  • 200 g nucă rumenită şi măcinată
  • 100 g unt
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură coajă de portocală (ţinută în zahăr la borcan)
  • Pentru decor:
  • 50 g fistic
  • Miere, după gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baclava:

 

 Se aduc foile de plăcintă la temperatura camerei.

Fiecare foaie se unge cu puţin ulei şi se împătureşte în două. Se presară nucă amestecată cu zahăr, cât mai spre marginea foii şi se rulează, îndoind capetele spre interior. Se procedează la fel cu restul foilor.

Se transferă rulourile într-o tavă unsă cu puţin ulei. Se taie în pătrăţele, se ung cu unt la temperatura camerei sau topit şi se dau la cuptor la foc mediu, pentru aprox 20 de minute sau până se rumeneşte.

Între timp, se pregăteşte siropul din apă, zahăr şi coajă de portocală (ţinută în zahăr la borcan), lăsând să fiarbă câteva minute.

După ce se scoate baclavaua din cuptor, se toarnă siropul peste ea, cu atenţie, întrucât este fierbinte. Se lasă să se însiropeze bine, apoi se decorează cu miere şi fistic măcinat.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de coacere: 20 min

Porţii: 8

  

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/baclava.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ancutsa 1

19.08.2018, 13:03

Rocsi

Satisfyyourcravings 1

19.08.2018, 13:36

De cand tot vreau sa fac! Super reteta!

Ancutsa 1

19.08.2018, 21:17

Multumesc frumos, Adriana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]