Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare

de Poliana in Dulciuri, 3 Sep 2012 | 4583 vizualizari

 

Pentru azi, si pentru zilele de caldura care au mai ramas (si sper eu sa nu fie putine) vin cu o reteta grozava de inghetata, ce merita incercata...pe cuvant!!! :))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 400 ml lapte de cocos
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr de zahar
  • 2 linguri crema de whisky
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 150 gr iaurt gras
  • Dulceata de merisoare
  • 100 gr merisoare
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare:

E o nebunie de arome, combinate asa la intamplare, dar care nu se putea sa fie mai buna de atat. Si nici nu se face greu deloc, cativa pasi de executat si gata!

Asadar, desfacem cu grija cutia de lapte de cocos, ca fara ea nu se poate face inghetata asta. Daca e metalica, atunci aveti grija sa nu va taiati, ca sa nu cumva sa dati vina pe inghetata apoi :P

Turnam laptele de cocos intr-o cratita pe foc, il incalzim bine apoi il turnam treptat peste galbenusurile frecate spuma cu zaharul. Punem compozitia pe foc mic si o lasam pana incepe sa capete consistenta. Nu va imaginati ca o se se faca o crema din treaba asta, ca nu are cum, dar se va lega putin. Luam de pe foc, adaugam crema de whisky si esenta de vanilie si lasam la racit.

Iaurtul il incorporam usor in crema de lapte cu oua, apoi adaugam si frisca mixata bine cu 1 lingurita de zahar vanilat. Turnam compozitia intr-un recipient si o dam la congelator. Daca aveti masina de inghetata, stiti voi cum sa procedati, altfel va trebui sa munciti un strop mai mult.

Din jumate, in jumate de ora amestecam in compozitia de la congelator, pentru a sparge acele de gheata. Dupa 2 ore nu mai trebuie sa facem nimic, decat sa asteptam sa inghete complet :P. La ultima amestecare adaugam si dulceata de merisoare in valuri.

Pentru dulceata, punem merisoarele, apa si zaharul intr-un vas pe foc si lasam sa fiarba aproxmativ 10 minute pana se leaga siropul. In timp ce fierbe zdrobim merisoarele cu o furculita, pe masura ce se inmoaie. La sfarsit adaugam amidonul si mai fierbem 2-3 minute pana se ingroasa. Lasam la racit apoi executam treaba cu ingobarea in inghetata.

Mai trebuie sa spun ca o servim cu pofta?? Pentru voi am pastrat o portie generoasa!
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

diaconta 1

05.09.2012, 13:27

eu vreau direct inghetata nu numai reteta

Poliana 1

05.09.2012, 16:19

Lilik, multumesc
Adriana, multumesc

Poliana 1

05.09.2012, 16:19

Dia, bine...incercam sa facem cum vrei tu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie cu zmeura