De obicei cu branza de vaci fac prajitura sau papanasi,insa de data aceasta am avut pofta pe ceva mai fresh: cheesecake cu ananas-fara coacere! Este a doua oara cand fac cheesecake,prima data l-am facut la cuptor si am sa mai repet o data reteta inainte sa o scriu pe blog,din motive de siguranta:)). Cheesecake-ul cu ananas este usor dulce si rapid de facut. Nu necesita "studii superioare" ci doar un strop de dragoste si pofta:)).
Tocmai mi-am cumparat un cantar electronic,sa vad si eu cat la suta am muschi/apa etc,insa nu-i prea bun! Stiti de ce?Pentru ca,cantarul care arata kg mai putine este cel mai bun:)). M-am prea lasat dusa de val cu prajitureala si incerc sa ma adun,ori ma aduna kg in plus:)). Curand am sa revin cu retete mai simple pentru stomac, ceva care sa ne linisteasca dupa masa de Paste:)
Topim untul si il adaugam peste biscuitii maruntiti in blender. Amestecam bine,pana ce biscuiti se leaga si se pot modela. Putem folosi o tava cu peretii detasabili sau punem inelul detasabil pe un platou (eu asa am facut). Pe fundul platoului punem amestecul de biscuitii si pasam cu degetele sau un pahar,sa se aplatizeze bine. Dam la frigider pana cand pregatim crema.
Mixam branza cu 30ml frisca lichida pana incepe sa se lege cat de cat.
Separat,mixam cei 300ml de frisca lichida ramasi. Dupa ce frisca s-a format,adaugam si zaharul pudra si mixam pana cand acesta s-a topit. Punem branza peste frisca si amestecam usor,de jos in sus. Adaugam si vanilia.
Granulele de gelatina le punem intr-un vas cu apa putina (cat sa le acopere). Lasam sa se umfle,dupa care punem gelatina la microunde pentru cateva secunde,pana cand granulele s-au topit.
Atentie sa nu fiarba!
Adaugam gelatina peste amestecul de branza.
Scoatem tava din frigider si intindem peste blatul de biscuiti crema de branza. Decoram cu felii de ananas si in mijlocul feliilor punem mure.
Dam cheesecake-ul la frigider pentru cateva ore apoi putem sa il dam gata!
1
Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/04/cheesecake-fara-coacere-cu-ananas.html