Aceasta este prima mea reteta de inghetata, pe care am incercat-o prin februarie, pentru ca imi place sa mananc inghetata chiar si iarna :)
Ea a stat la baza multor experimente, insa inghetata mea preferata, dupa toate incercarile, ramane cea de vanilie.
Vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator.
Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.
Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o pastaie de vanilie, impreuna cu pastaia. Apoi se lasa un pic la racit laptele (cat sa fie cald, nu oparit) si se toarna incet peste oua, amestecand continuu, pana omogenizam. Crema astfel obtinuta se va gati pe baie de aburi, pana incepe sa se ingroase un pic, dupa care se da de pe foc si se lasa la racit. Sfat: Daca se taie (pare ca s-a branzit), o lasati sa se raceasca, deoarece crema se va putea folosi in continuare.
Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale. Apoi incepem sa adaugam crema de oua cate un pic, mixand continuu, pana vedem ca s-a intarit frisca.
Crema obtinuta se toarna in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). Daca nu aveti aparat special, se da crema la congelator si din 30 in 30 de minute se scoate si se amesteca, pentru a nu face ace, pana avem inghetata de consistenta dorita.
Timpul practic de pregatire este de aprox 1 ora si jumatate.
Se poate servi cu dulceata preferata.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/02/inghetata-de-vanilie.html