Este delicioasă!
Frecăm gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează cantitatea. Adăugăm laptele apoi amestecăm.
Punem compoziţia la foc mestecând continuu şi lăsăm să se încălzească până aproape dă în clocot. Luăm de pe foc şi lăsăm la răcit 2 ore.
Când s-a răcit turnăm smântâna în fir subţire, omogenizăm totul apoi adăugăm fructele (zmeura şi murele), dulceaţa de afine, zahărul vanilat şi 2 picături de esenţă de rom.
Din nou omogenizăm totul uşor, apoi turnăm îngheţata într-o cutie de plastic. Închidem cu capacul şi o punem la congelator până a doua zi.
Din când în când scoatem îngheţata şi amestecăm pentru a împiedica formarea cristalelor de gheaţă.
A doua zi scoatem îngheţata din congelator. Luăm nişte cupe în care punem puţin sirop de zmeură, acoperim cu îngheţată şi ornăm cu ciocolată rasă, batoane de ciocolată şi fructe.
Se serveşte îmediat, ca să nu se topească!
Poftă bună!
1
în îngheţată se amestecă de la margine spre interior;