Anul asta mi-am zis sa combin iuteala cu capiala.....:))))))) si musai muzica cu Nicu Alifantis....si era sa uit ''Ziua in care-mi rasfat nevasta''..ca poate-i ia gura foc si nu mai trancaneste mult....:))))))))
Mai intai ne inarmam cu multa rabdare si cu niste manusi, de preferat de culoare rosie, apoi punem niste muzica cu Nicu Alifantis si putem sa ne apucam sa ''operam'' ardeii iuti. Le-am scos semintele, apoi i-am taiat bucatele mai mici. Am ales ardei capia mai carnos, l-am taiat in cubulete marunte. Dupa ce terminam operatiunea de taiat punem intr-o cratita otetul si zaharul si lasam s afiarba cca 30 min, apoi punem ardeiul iute si ardeiul capia si lasam sa fiarba cca 1 ora la foc mic. Apoi asezam dulceata in borcane, capacim, le invelim intr-o patura si le lasam sa se raceasca. E delicioasa in diverse sosuri de friptura sau in tocanite, ciorbe si cate si mai cate mancaruri daca sunteti amatori de picanterii iuti....