Indiene cu piersici si mascarpone

de anca_rm in Dulciuri, 8 Sep 2015 | 4444 vizualizari

 

Inspiratia mea pentru aceasta reteta a fost blogul Licutei Marin ,, Din bucataria mea,,. Sunt pufoase , cremoase si dragute. In reteta de indiene mai era un sirop, dar blatul este atat de pufos si moale incat eu am considerat ca nu mai e nevoie de acel sirop.
Din ingredientele date mie mi-au iesit 18 indiene, dar numarul lor difera in fuctie de marimea la care le faceti.
Le-am pregatit pentru ziua de 15 august cand am sarbatorit onomastica mamei si a fetitei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • O lingurita esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 3 piersici nu foarte moi
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2-3 linguri de zahar (otional)
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • bucatele de fructe, frunze de menta, floricele de levantica
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene cu piersici si mascarpone:

Blatul:

Separam ouale, iar albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si esenta de rom. Adaugam galbenusurile si faina amestecand bine de sus in jos pana se omogenizeaza.

Acest aluat il punem intr-un pos si facem cercuri cu diametru de 4-5 cm, lasand loc intre ele. Cand am umplut toata tava o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 15 minute. le scoatem si le lasam la racit pe tava .

Pregatim umplutura :

Piersicile le spalam bine si le taiem in bucatele mici . Acestea pot fi inlocuite cu orice alte fructe. Le punem intr-un bol si le lasam sa astepte.

Intr-un vas inalt punem 250 gr mascarpone impreuna cu 2-3 linguri de zahar si il batem cu mixerul putin. Frisca lichida o batem tare si o amestecam cu mascarpone. Din crema obtinuta lasam deoparte aproximativ 3 linguri, pe care o vom folosi la decor.

Crema ramasa o vom pune in pos.

Impartim cercurile de aluat, baza pentru indiene, in doua partie egale.

Eu am avut 36 de bucati, deci am pus 18 pe o tava. Cu ajutorul posului punem un strat de crema. Deasupra punem bucatele de piersici, iar peste mai punem un strat de crema.

Asezam deasupra celelalte cercuri de blat ramase si dam la frigider pana cand facem glazura.

Pentru glazura vom rupe ciocolata bucatele mici. Intr-un vas ,pe foc mic, punem la incalzit frisca, adaugam bucatelele de ciocolata si untul. Atentie sa nu fiarba.

Scoatem indienele din frigider, turnam cu o lingura glazura pe fiecare si dam din nou la frigider. Cand glazura s-a intarit punem cate un mot de crema, bucatele de fructe, frunze de menta si flori de levantica, sau puteti pune ce doriti.

Se pastreaza la frigider pana cand sunt servite.

 

 

 

TIPS-URI

1

folositi orice fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene cu piersici si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone si cappucino