buna dimineata bucatarasi dragi!
sa aveti o duminica placuta si eu va intampin direct cu inghetata...ce-ar fi daca am servi desert inainte de masa????
frisca se bate cam pe jumatate.
se iau 2 treimi din ea si se amesteca cu iaurtul( sa fie cremos).
capsunele se baga la robot si se fac pasta, dupa ce au fost lasate cateva ore bune cu zahar la rece.
sucul lasat se scurge apoi se zdrobesc capsunile
se pastreaza 100 g, restul se adauga la frisca cu iaurt.
se omogenizeaza bine si se pune in cutie, se da congelator.
amidonul se dizolva cu laptele si se pune la foc mic cu cele 2 lg de zahar sa se infierbante
galbenusul se freaca putin apoi se toarna peste el laptele in fir subtire, amestecand bine.
se pune iar pe foc pana se ingroasa ca o ciulama., se lasa la rece.
cealalta treime de frisca se amesteca cu compozitia de lapte rece
smochinele se scurg bine de sirop si se mixeaza fin, se adauga la compozitie.
se amesteca bine, se pune in cutie si se da la rece.
dupa 2 ore se scot cutiile si se mixeaza pt a topi acele de ghiata apoi se repeta operatiunea din ora in ora, cam de 3-4 ori.
se lasa apoi cel putin 2 ore sa se intareasca bine.
intre timp se face un sos de capsuni din cele 100 g pastrate, mixate, mai adaugam 2 lg zahar si un paharel de lapte.
punem la foc pana se leaga bine.
lasam la rece.
servim inghetata asortata , cu sirop de smochine,sos de capsuni si bucati de fructe
1
siropul scurs d ela smochine se poate folosi pt suc