Iepure marinat cu sos de legume si galusti de paine

de ala_oancea in Mancaruri cu carne, 27 Noi 2009 | 11846 vizualizari

 

Iepurele a fost killerit de tati, transat de mami si a ajuns la mine congelat :)

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure (de casa am avut eu)
  • Marinata:
  • 600 ml vin rosu
  • sare
  • boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • 5 catei de usturoi
  • Sos:
  • 2 cepe
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei rosu
  • sare, piper, boia
  • smantana
  • Galusti de paine:
  • 5 felii de paine
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • sare, piper, boia
  • 2,3 linguri faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure marinat cu sos de legume si galusti de paine:

Se pune carnea de iepure la marinat in vin si se adauga sare, usturoiul tocat, condimentele. Se lasa la rece de pe o zi pe alta, apoi se scoate din marinata, se spala si se aseaza intr-un vas cu apa, cat sa-l acope. Se adauga legumele, se condimenteaza si se lasa la fiert aproximativ o ora (depinde de cat de batran era iepurila).

Dupa ce carnea este fiarta, se scurge, se aseaza in tava, se stopeste cu putin ulei, se condimenteaza si se baga la cuptor pana se rumeneste frumos.

Legumele se scurg de o parte din zeama si se fac pasta cu blenderul.

Se pune o oala cu apa la fiert. Painea se taie cubulete si se prajeste in unt. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga oul, condimentele, faina si se formeaza galustii, mari cat o minge de tenis. Se pun in oala cu apa si se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.

Se serveste friptura de iepure cu sosul de legume si cu galustile de paine. Se adauga smantana dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure marinat cu sos de legume si galusti de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ala_oancea 1

29.11.2009, 15:57

Va multumesc frumos pentru comentarii Noua ne-a placut iepurele pregatit asa. Trebuie facut ceva sos deoarece carnea este cam seaca. Acuma depinde si de gusturi, eu de exemplu nu pot sa mananc miel Si cand ma gandesc ca vroiam sa pun o poza si cu iepurii vii Bine ca n-am pus ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana de vara