Iepure la cuptor cu sos de vin si masline

de MIUTA in Mancaruri cu carne, 4 Iul 2011 | 33695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure
  • o ceapa mare
  • un gogosar rosu
  • 3 morcovi 
  • 100 gr masline negre
  • 200 ml vin rosu
  • sare,piper,boia,vegeta,foaie de dafin
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor cu sos de vin si masline:

Am dat cateva clocote la carnea de iepure in apa cu putina sare.Am aruncat apa de pe carne.

Intr-o cratita am calit ceapa apoi am adaugat gogosarul taiat cubulete.Am pus sare,piper si o foaie de dafin.

Am pus legumele calite intr-o tava si am taiat rondele de morcovi.

Am asezat bucatile de carne de iepure pe patul de legume.

Am condimentat carnea cu sare,piper,vegeta si boia.

Am pus vinul in tava si am acoperit cu folie de aluminiu.

Am dat la cuptor la foc potrivit o ora.

Am scos tava din cuptor si am invartit carnea pe cealalta parte.

Am adaugat un pahar cu apa si am pus maslinele.

Am dat din nou la cuptor de aceasta data fara sa fie acoperit.

Am mai lasat aproape 40 minute la foc mic pana a scazut apa si carnea s-a rumenit frumos.

Am servit carnea de iepure alaturi de cartofi natur si maioneza de usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu sos de vin si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bacon,apple and parmesan stuffed roast pork