Iepure la cuptor aromat cu ierburi

de Alexandru29 in Mancaruri cu carne, 9 Apr 2013 | 6347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • 1 kg. cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 mere
  • 100 ml. ulei masline
  • 5 catei usturoi
  • 3 foi dafin
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita curry
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor aromat cu ierburi:

Se amesteca sarea,piperul,rozmarinul,oregano,cimbru,curry si boiaua de ardei dulce dupa care se imparte compozitia in doua jumatati.

Se ia jumatate din compozitie si se amesteca cu uleiul,usturoiul cateii intregi si foile de dafin, dupa care se pune amestecul peste iepurele pus intr-o tava care se baga la cuptorul preincalzit la 210 grade celsius timp de 30 de minute.

Dupa 30 de minute adaugam cartofii taiati fasii groase pe lung,morcovii taiati rondele si merele taiate in 4, peste care adaugam cealalta jumatate de condimente uscate si se stropeste totul cu putin ulei de masline, se pune o folie de aluminiu peste si se baga iar la cuptor tot pentru 30 de minute, dupa care se ia folia de aluminiu si se mai lasa 20 de min.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor aromat cu ierburi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Alexandru29 1

11.04.2013, 01:11

Multumesc, incearca si iepure vezi daca o sa-ti placa

diaconta 1

11.04.2013, 09:14

Pai as incerca,da' n-am iepure))

Alexandru29 1

11.04.2013, 18:08

Pai acus vine pastele si vine iepurasu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Altfel de iepure la cuptor