am mai facut o reteta asemanatoare,dar cu iepure de cumparat....este o mare diferenta intre cele 2 tipuri si nu numai gustul dar si fragezimea carnii...daca aveti ocazia incercati...mie in urma cu ceva timp mi-a adus o cunostinta 2,unul l-am pregatit atunci si celalalt l-am bagat in congelator,insa acum i-a venit vremea si lui...
Spalam iepurele bine,apoi il punem,intreg,cateva ore(eu l-am lasat o noapte) in apa(apa trebuie sa il acopere) cu cele 3 lamai taiate in 4.
A doua zi scoatem iepurele din apa il mai spalam o data si il portionam,apoi frecam fiecare bucata cu sare,rozmarin si salvie.
Curatam usturoiul si il punem intr-o oala la calit,cand incepe sa se rumeneasca punem bucatile de carne si le intoarcem pe toate partile apoi stingem cu un pahar de vin alb si lasam sa se evapore.
Pregatim legumele:morcovii ii curatam si ii taiem dupa plac,tijele de teline le tocam,ceapa o taiem felii,rosiile in 2,si cartofii in 4(depinde cat sunt de mari).
Luam o tava incapatoare si punem pe fund putin ulei apoi punem carnea,morcovii,ceapa,telina,maslinele,rosiile,punem sare,piper,inca putina salvie si rozmarin,2-3 catei de usturoi,2 pahare cu vin alb,1 pahar cu apa,apoi acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 200°.
Dupa 15-20 de minute scoatem tava,intoarcem carnea si punem cartofii,apoi acoperim din nou si mai dam la cuptor.
Eu nu m-am uitat la ceas dar cand cartofii sunt copti si in carne intra furculita fffff usor sunt gata.
Daca vreti ultimele 10 minute puteti lasa fara folie deasupra pt a se rumenii,eu nu am lasat si a fost delicios.
1
se lasa in apa cu lamaie cateva ore pt ca iepurele de camp are un miros aparte si lamaia il indeparteaza cat de cat;tocmai de aceea eu il frec cu salvie si rozmarin.
2
Puteti face si iepure de cumparat in acest fel doar ca nu e nevoie sa lasati in apa cu lamaie.
3
daca aveti puneti si 1-2 linguri de capere.