Iahnie de fasole

de AlexTeacher in Mancaruri de post, 28 Iul 2015 | 11342 vizualizari

 

Mi-aduc aminte ca obisnuiam sa fac fasole la ceaun de o tona la diverse targuri, iarmaroace si alte minunatii de genul, amestecand cu una bucata vasla, si facand o febra musculara a doua zi de mi-era mai mare dragul. Va dati seama ca "pe-asta mica" am aranjat-o numaidecat - nici n-am stat la discutii cu ea. 

 

INGREDIENTE

    • Fasole bob gigant – 500 g
    • Coriandru boabe – 2 linguri
    • Chimen seminte – 1 lingura
    • Bulion calitativ – 300 g
    • Zahar – ½ lingurita
    • Cimbru uscat – 1 lingurita
    • Morcovi – 3 buc
    • Ardei gras – 2 buc
    • Ceapa – 3 buc
    • Ulei – 3 linguri
    • Usturoi – 4 catei
    • Boia dulce – 1 si ½ lingura
    • Sare si piper – dupa gust
    Extra: Pentru fierberea fasolei:
    • Morcovi – 2 buc
    • Cepe – 2 buc
    • Telina – 1 buc
    • Pastarnac – 2 buc
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

  • Coaceti usturoiul in cuptor;

  • Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte;

  • Puneti-o la fiert cu sare, 2 morcovi, 2 cepe, 1 telina si 2 buc de pastarnac (intregi) (timpul de fierbere al fasolei este influentat de calitatea sa);

  • Cand bobul s-a fiert, scurgeti apa intr-un castron;

  • Spalati, curatati si taiati morcovii cubulete;

  • Taiati ceapa si ardeii cubulete;

  • Zdrobiti usturoiul in mojar;

  • Tot in mojar zdrobiti boabele de coriandru si semintele de chimen;

  • Incingeti uleiul si caliti morcovii;

  • Adaugati apoi ceapa, coriandru, chimen si boia, caliti-o bine si cand devine translucida turnati doua polonice din zeama in care a fiert fasolea;

  • Adaugati ardeiul gras si usturoiul;

  • Cand toate legumele au fiert, adaugati fasolea si bulionul;

  • Completati cu zeama din care a fiert fasolea daca vi se pare prea groasa;

  • Adaugati apoi zaharul si cimbru;

  • Lasati-o sa fiarba la foc mic pana va scade;

    Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

gaby_duceag 1

08.08.2015, 19:20

pe-asta mica ..))
arata tare fain.

dantes 1

15.11.2017, 16:53

Buna!

Sidy 1

29.11.2020, 12:47

Mancare traditionala de 1 Decembrie, pe la noi, dar cu un ciolan linga Un deliciu

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta - Mancare romaneasca autentica de post