Iahnie de fasole

de cristeena20 in Porc, 14 Noi 2012 | 10573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 picioare de porc
  • piept de vitel
  • 200 gr bacon
  • 1 bucata d ecarnat afumat
  • 1 ceapa mare
  • usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • ulei de masline, sare, piper, dafin, piri-piri (chili)
  • pasta de ardei, pasta de rosii
  • suc de rosii
  • 500 gr fasole uscata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

1. Punem fasolea de seara la inmuiat in apa rece; La fel picioarele de porc curatate le punem in sare la frigider .

2. Punem carmea si picioarele de porc la fiert . (Eu le-am pus in oala cu presiune cca 30-40 min).-cu apa, sare, dafin, boabe de piper si un sfert de ceapa.In alta oala am pus fasolea sa fiarba. (cca 1 ora).Strecuram apoi de apa.

3. Pregatim legumele: ceapa o tocam marunt; morcovii patratele , patrunjelul verde  si ardeiul gras la fel. Pisam usturoiul (cca 6-7 catei mai mari).Rosiile se tau cubulete.

Baconul se taie ff marunt (cubulete), iar carnatul felii.

4.Carnea fiarta o taiem bucati mai mici , potrivite si eventual picioarele de porc le dezosam. Pieptul de vitel se taie in bucati mai mari.

5. Intr-o cratita mai mare punem ulei d emasline apoi ceapa cu usturoiul sa se caleasca- adaugam baconul si lasam sa se prajeasca putin. Adaugam legumele si apoi carnatul. Se calesc asa impreuna cc 10 min .Adauagam pasta de ardei si pasta de rosii si putin bulion de rosii. Lasam asa 5-7 min apoi turnam din apa de pe carne cat sa acopere . Lasam sa fiarba asa cca 10 min si apoi adaugam fasolea fiarta  si carnea. Se mai fierb asa cca 30 min-pana se inmoaie ff bine fasolea si carnea sis e formeaza un sos mai gros. La final adaugam usturoi pisat si mai lasam 3 min sa ia gustul. Se gusta de sare, pipier, chili daca va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu carnati afumati