Iahnie de fasole

de cristeena20 in Porc, 14 Noi 2012 | 10396 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 picioare de porc
  • piept de vitel
  • 200 gr bacon
  • 1 bucata d ecarnat afumat
  • 1 ceapa mare
  • usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • ulei de masline, sare, piper, dafin, piri-piri (chili)
  • pasta de ardei, pasta de rosii
  • suc de rosii
  • 500 gr fasole uscata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

1. Punem fasolea de seara la inmuiat in apa rece; La fel picioarele de porc curatate le punem in sare la frigider .

2. Punem carmea si picioarele de porc la fiert . (Eu le-am pus in oala cu presiune cca 30-40 min).-cu apa, sare, dafin, boabe de piper si un sfert de ceapa.In alta oala am pus fasolea sa fiarba. (cca 1 ora).Strecuram apoi de apa.

3. Pregatim legumele: ceapa o tocam marunt; morcovii patratele , patrunjelul verde  si ardeiul gras la fel. Pisam usturoiul (cca 6-7 catei mai mari).Rosiile se tau cubulete.

Baconul se taie ff marunt (cubulete), iar carnatul felii.

4.Carnea fiarta o taiem bucati mai mici , potrivite si eventual picioarele de porc le dezosam. Pieptul de vitel se taie in bucati mai mari.

5. Intr-o cratita mai mare punem ulei d emasline apoi ceapa cu usturoiul sa se caleasca- adaugam baconul si lasam sa se prajeasca putin. Adaugam legumele si apoi carnatul. Se calesc asa impreuna cc 10 min .Adauagam pasta de ardei si pasta de rosii si putin bulion de rosii. Lasam asa 5-7 min apoi turnam din apa de pe carne cat sa acopere . Lasam sa fiarba asa cca 10 min si apoi adaugam fasolea fiarta  si carnea. Se mai fierb asa cca 30 min-pana se inmoaie ff bine fasolea si carnea sis e formeaza un sos mai gros. La final adaugam usturoi pisat si mai lasam 3 min sa ia gustul. Se gusta de sare, pipier, chili daca va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu rasol afumat