Iahnie de fasole la ceaun

de adriana65 in Porc, 8 Mai 2009 | 20588 vizualizari

 

Am sa va prezint o mancare traditionala, romaneasca, dar pregatita un pic mai altfel decat suntem obisnuiti. Mancarea este foarte simpla, se poate pregati afara, la iarba verde chiar, apropo de sezonul care va sa vina. Este vorba despre iahnia de fasole. Iahnia de fasole este o mancare care se poate prepara in gradina, pe cuptor sau la ceaun, pe foc de lemne. Acest mod de pregatire dandu-i o savoare aparte, carbunii din lemn contribuind la aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 700 g fasole alba boabe fiarta
  • 200 g carnat proaspat
  • 400 g carnat afumat
  • 400 g patrama de ceafa de porc
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 700 ml suc de rosii
  • 1 lingura untura de porc
  • 1 lingura pasta de ardei iute
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 1 lingura faina alba
  • 2 cuburi Knorr cu gust de costita afumata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole la ceaun:

Mai intai faceti un foc bun pentru a obtine jaratic cat mai mult. Dupa aceasta operatiune adaugati numai cate un lemn pentru a intretine jaraticul cat mai aspru. Deasupa lui, pe suporti, instalati un ceaun. Ceapa, ardeiul, morcovul, carnatul si pastrama, toate taiate feliute, le puneti in ceaun, in untura incinsa. Se lasa la calit, la foc potrivit, aproximativ 15 - 20 minute, pana scade apa ce o lasa ingredientele. Se adauga o jumatate de lingurita de boia de ardei, o lingurita de pasta de ardei iute, sare, se amesteca si se mai lasa pana se prajeste carnatul si se inmoaie legumele. Se adauga fasolea boabe fiarta; se pune o lingura de faina alba, se amesteca de 2 - 3 ori apoi se pune sucul de rosii, mirodeniile si cuburile Knorr, si se lasa la fiert toate pentru a se omogeniza aromele si a se forma sosul . Dupa aproximativ 15 minute mancarea este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancarica cu carne