Mi-am zis de mult că fac hummus și am tot amânat, până la urmă am întrebat-o pe sora mea cum îl pregătește. Tot de la ea am și tahini, care mi s-a părut interesant, intens, de aceea trebuie pus puțin și care m-a inspirat pentru viitoare rețete. Dar până atunci, vă prezint versiunea grecească de hummus.
Se lasă năutul la hidratat peste noapte într-un castron cu apă.
A doua zi, se scurge, se clătește bine și se pune la fiert într-o oală cu 700 ml apă. Se fierbe aprox o oră, adăugând sare doar spre final (pentru a nu se întări). Când este gata, se lasă la răcit, apoi se scurge de apă și se despielițează.
Mai departe, se folosește un blender de mână sau un chopper, e mai bine un chopper, că mărunțește mai bine, eu însă nu am avut, așa că am recurs la blenderul de mână.
Mai întâi se pasează fin pasta tahini cu o lingură de zeamă de lămâie, vom pbține o pastă care va deveni cremoasă pe măsură ce amestecăm. Apoi se adaugă uleiul de măsline, care îi va da un gust bogat.
Se adaugă acum și boabele de năut, pasându-le bine cu blender-ul de mână, până când amestecul devine fin.
Se adaugă usturoiul infuzat în zeamă de lămâie (o lingură), astfel nu va mai avea acel gust aspru, intens, ci mai domol. Se adaugă sare, după gust, se omogenizează.
Eu am obținut 2 boluri cu hummus.
Timp de pregătire: aprox 30min
Timp de gătire: 1h
Porţii: 4
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/hummus.html
1
Sugestie de servire: este foarte bun cu un ulei de măsline picurat deasupra și sare mai mare, eventual marină. Alături de măsline kalamata și chifle cu cereale, va constitui un dejun gustos.