Hummus

de Ancutsa in Mancaruri de post, 4 Feb 2020 | 5820 vizualizari

 

Mi-am zis de mult că fac hummus și am tot amânat, până la urmă am întrebat-o pe sora mea cum îl pregătește. Tot de la ea am și tahini, care mi s-a părut interesant, intens, de aceea trebuie pus puțin și care m-a inspirat pentru viitoare rețete. Dar până atunci, vă prezint versiunea grecească de hummus.

 

INGREDIENTE

  • 250 g năut 
  • 700 ml apă,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 1 linguriță tahini,
  • 2 linguri apă rece,
  • 2 linguri zeamă de lămâie,
  • 1 cățel de usturoi,
  • măsline kalamata, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus:

  

Se lasă năutul la hidratat peste noapte într-un castron cu apă.

A doua zi, se scurge, se clătește bine și se pune la fiert într-o oală cu 700 ml apă. Se fierbe aprox o oră, adăugând sare doar spre final (pentru a nu se întări).  Când este gata, se lasă la răcit, apoi se scurge de apă și se despielițează.

Mai departe, se folosește un blender de mână sau un chopper, e mai bine un chopper, că mărunțește mai bine, eu însă nu am avut, așa că am recurs la blenderul de mână.

Mai întâi se pasează fin pasta tahini cu o lingură de zeamă de lămâie, vom pbține o pastă care va deveni cremoasă pe măsură ce amestecăm. Apoi se adaugă uleiul de măsline, care îi va da un gust bogat.

Se adaugă acum și boabele de năut, pasându-le bine cu blender-ul de mână, până când amestecul devine fin.

Se adaugă usturoiul infuzat în zeamă de lămâie (o lingură), astfel nu va mai avea acel gust aspru, intens, ci mai domol. Se adaugă sare, după gust, se omogenizează.

 Eu am obținut 2 boluri cu hummus.

 

Timp de pregătire: aprox 30min

Timp de gătire: 1h

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/hummus.html

 

TIPS-URI

1

Sugestie de servire: este foarte bun cu un ulei de măsline picurat deasupra și sare mai mare, eventual marină. Alături de măsline kalamata și chifle cu cereale, va constitui un dejun gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale ın foi de vita