Facut tot sambata , tot pentru o fetita , tot Rebeca :D
Toti invitatii au fost multumiti , le-a placut tortul .
BLAT :
Albusurile se bat spuma cu apa si praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (36x23) cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40-45 minute. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
SIROP:
siropul de la fructe
CREMA:
Fructele se pun la scurs.
300 ml lapte se pun la foc cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu 100 ml de lapte. Cand laptele clocoteste se toarna amidonul si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit. Frisca se bate. Se amesteca frisca cu crema si se adauga fructele , se omogenizeaza.
CREMA DE UNT
200 gr unt la temperatura camerei se mixeaza la rece cu zaharul si esenta de vanilie.
PASTA DE ZAHAR
Gelatina se pune la hidratat in apa 10 minute. Se pune pe abur sa se dizolve, se amesteca cu mierea, se omogenizeaza bine, se adauga uleiul de palimier si se amesteca pana se omogenizeaza uleiul. Se pune in castron la racorit, apoi se adauga amidonul si cu 2 linguri de zahar pudra si se omogenizeaza. Se adauga zahar pudra pe rand si se framanta pana nu se mai lipeste de mana.
ROYAL ICING :
Albusul si esenta de lamaie si 3 linguri de zahar pudra se mixeaza. Se adauga zaharul pudra pe rand pana comopzitia nu va mai curge de pe paletele mixerului.
ASAMBLARE:
Se taie tortul in forma de KITTY , se fac doua taieturi pe lung. Se insiropeaza o parte de blat, se pune jumatate de crema, blat, cealalta jumatate de crema.
Se imbraca tortul in crema de unt , iar apoi in pasta de zahar, se orneaza cu glazura regala.
1
Pasta de zahar se coloreaza cu colorant alimentar
2
In crema se pot pune orice fructe.
3
Tortul se imbraca in crema de unt , pentru a nu se inmuia pasta de zahar.
4
Esenta de lamaie se poate inlocui cu zeama de lamaie.