În weekend am făcut hamburgeri.De data aceasta am luat carne de viţel şi aşa cum i-am făcut, aşa i-am şi terminat.Concluzia e una şi simplă:data viitoare dublăm cantităţile:D.Gustul hamburgerilor făcuţi in casă nu se compară cu cei din comert,asă că vă sfătuim să incercati această retetă
1.Se toacă ceapa cât se poate de fin, se căleşte în ulei până devine translucidă, dar nu rumenă.
2.Se adaugă pulpa de roşii, bine scursă de lichid.Se căleşte amestecul 3-4 minute, apoi se adaugă restul de condimente, piper şi un vârf de sare.
3.Se lasă să scadă pe foc, la foc mic, până obţineţi o pastă groasă.Se lasă la răcit câteva minute, apoi se adaugă la carnea tocată, împreună cu berea şi sosul worcester.
4. Se frământă compoziţia cu mâinile, să se frăgezească şi să se îmbine aromele. Lăsaţi-o la frigider minim o oră şi jumătate.
5.Incingeţi grătarul.Cu palmele ude, formaţi chiftele plate, cu diametrul de cca 8-10 cm.
6.Se frig cca 2-3 minute pe fiecare parte, până obţineţi dungi frumoase.Carnea trebuie să rămână suculentă, aşa că e bine să adăugaţi sare doar după ce aţi luat hamburgerii de pe grătar.
Carnea de viţel e fragedă, se vor topi în gură.Se servesc pe felii de pâine pufoase, puţin rumenite pe grătar.Stropiţi cu sos alioli după plac.
Garnitura clasică: câţiva cartofi crocanţi răsfăţaţi cu ketchup bun şi o salată simplă.