Halva din gris

de sasha in Dulciuri, 17 Mai 2013 | 3032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g gris
  • 200g unt nesarat
  • 250 apa
  • 250 g zahar
  • 200 g seminte de floarea soarelui
  • 100g alune nesarate
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halva din gris:

Se pune la fiert apa cu zaharul si se lasa sa fiarba cca 20 de minute pana se ingroasa. Topim untul si se adauga  grisul in ploaie si semintele, se lasa sa caleasca pana cand absoarbe tot untul, apoi se adauga peste sirop si se amesteca continuu pana se dezlipeste de pe marginile vasului, dupa care se da deoparte si se inveleste cu un prosop ud, asteptam sa se unfle grisul.

Cand s-a unflat se taie in patratele si se rostogolesc peste alunele zdrobite si le dam la rece pentru 1h.

Daca ti-a placut reteta noastra "Halva din gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta cu dulceata de afine si frisca