Figgy

de epurasha2bb in Dulciuri, 11 Aug 2010 | 4720 vizualizari

 

foietaje cu smochine, banane si ghimbir inecate in sirop de caramel facut cu zahar brun.. te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • 4 smochine
  • 1 banana
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita miere
  • 1 foaie aluat foietaj
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Figgy:

Se rade fin putin ghimbir, se presara zahar brun peste el si se caramelizeaza in tigaie.Apoi se toarna putina miere cu unt peste acesta si se creeaza un sosulet delicios.Se adauga acolo smochinele si  banan rondele, s elasa puti sa absoarba aromele.

Se taie romburi de aluat fraged.Se pune deasupra cu lingurita amestecul de ghimbir.Apoi cate o felie subtire de smochina.Se  da la cuptor tava sa se rumeneasca si se servesc caldute sau reci.Cu siropul din tava picurat pe ele.

 

Se da la cuptor sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Figgy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Portocale umplute