Gyros pita

de Panacris in Porc, 1 Mar 2012 | 11232 vizualizari

 

Pentru necunoscatori e un fel de saorma greceasca, dar eu am transfornat-o in varianta romaneasca cu carne de porc:D! cantitatea ingredientelor variaza in functie de numarul invitatilor la masa!

 

INGREDIENTE

  • muschiulet de porc
  • lipii libaneze
  • cartofi
  • pentru sos:
  • branza de vaci
  • iaurt grecesc
  • ulei de masline
  • usturoi
  • castraveti proaspeti
  • telemea de capra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gyros pita:

Muschiuletul se curata de pielite, se portioneaza si se prajeste pe gratar, apoi se se taie fideluta si se lasa la cald.

Intre timp se curata cartofii se taie betisoare si se prajesc in ulei sau la fripteuza Tefal actyfry, fara ulei.

Pentru sosul tzatziki se amesteca branza de vaci cu iaurtul, usturoiul presat, putin ulei de masline, castraveti rasi solzisori si telemea rasa. 

Dupa gustul fiecaruia se adauga la acest preparat ketchup dulce sau picant. Toate preparatele de mai sus se pot monta in lipie si rula ca si o caltita sau se pot seri separat pe farfurie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Muschiuletul de porc se poate inlocui cu piept de pui sau curcan

Daca ti-a placut reteta noastra "Gyros pita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez)