O gustare calda si bogata in calorii (ca doar cu ele ne hranim) merge de minune pe vremea asta geroasa!
Incepem cu prepararea mamaligutei.
Intr-un ceaun punem apa la infierbantat, cu un praf de sare si o lingura de malai cernut.
Cand apa incepe sa fiarba adaugam faina in ploaie si lasam sa se scoaca bine, invartind ocazional in ea, in acelasi sens. Mai multe despre prepararea mamaligutei gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/mamaliga-reteta-de-baza-74500.html
Cat timp se "coace" mamaliguta, pregatim celelalte ingredinte:
- punem ouale la fiert, timp de 8-10 minute;
- taiem carnaciorii si ii rumenim usor in tigaie cu cateva linguri de ulei;
- radem cascavalul pe razatoarea fina.
Cand mamaliguta este gata, incepem sa servim! Dupa gust, puteti asota cu salata de muraturi, varza, smantana etc.
Simplu, ieftin si bun chiar la noi acasa!
Pofta buna!
1
Puteti folosi orice alt tip de carnati sau chiar bucati de friptura ramasa.