Intr-un bol se amesteca faina,sarea si drojdia. In mijloc se face o adancitura si se pune apa calduta si uleiul si se amesteca cu o lingura cat se poate. Se framanta 5 minute aluatul si se lasa la dospit 1 ora pana isi dubleaza volumul.
Daca aveti masina de paine puneti apa,sarea,uleiul,faina si drojdia uscata. Se seteaza pe programul de framantare si dospire(1h si 30min).
Varza fideluta se freaca cu sarea si se asezoneaza cu marar tocat.
Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se framanta putin. Se imparte in 18 bilute egale.
Se intinde fiecare bilute in cercuri si se decupeaza pentru a fi egale; pe unul din cercuri se pune varza si se acopera cu celalat cerculet. Se lipesc marginile apasand cu degetele sau cu o furculita.
Turtitele se pun in baie de ulei incins si se rumenesc pe ambele parti,apoi se scot pe servetele absorbante pentru a elimina surplusul de ulei.
Se servesc calde sau reci.