Extrem de delicioasa, aromata, cu carne frageda de vitel, gulasul unguresc are o tenta aparte datorita chimionului, fiind condimentata cu paprika picanta.
Carnea se curata de grasime, se spala si se taie cuburi maricele. Legumele se curata de coaja, se spala, ceapa se taie cubulete, usturoiul se piseaza, morcovi se taie rondele, cartofii cuburi, iar ardeiul gras patratele de 1 cm.
Intr-o cratita incapatoare, care va merge si la cuptor, se incinge uleiul de masline, apoi se adauga carnea. Ea isi va lasa apa, se amesteca din cand in cand pe toate partile si se lasa sa scada si sa se rumeneasca putin. Se scoate apoi si se presara cu sare, pastrandu-se la cald.
Se adauga in oala ceapa si usturoiul si se lasa la inmuiat la foc mic, apoi se adauga paprika si semintele de chimen si se prajesc 1 minut. Eu am pus o lingura paprika si una de boia dulce pt, ca au mancat si baietii :)
Se adauga vinul si se fierbe 3 minute pana scade putin. Apoi se adauga morcovii, pasta de tomate, supa de vitel (se poate pune si apa), carnea si se dau intr-un clocot. Se potriveste gustul de sare. Se acopera oala cu folie de aluminiu si se pune la cuptor pentru o ora, la foc potrivit, pana carnea este frageda.
Se scoate oala din cuptor si se adauga ardeiul gras si cartofii si se mai coc 30 de minute, pana sunt facuti cartofii.
Se serveste presarat cu patrunjel verde, smantana si paprika.