Snitel de vitel cu sos vanatoresc

de La Ancuta in Vita, 12 Noi 2011 | 9941 vizualizari

 

Introducerea de astazi va fi foarte scurta. A fost o mancare foarte, foarte buna. Va recomand sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • Pentru snitele:
  • 8 felii carne de vitel
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 2 borcane ciuperci champignon
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml vin rosu
  • 200 ml smantana
  • 1 cub de vita knor
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de vitel cu sos vanatoresc:

Incepem cu pregatirea carnii pentru snitele. Feliile de carne le batem cu ciocanul pentru snitele iar apoi le condimentam cu sare si piper.

Dam fiecare snitel prin faina apoi prin ou batut iar la final prin pesmet. Le prajim in tagaia antiaderenta, in ulei incins, pe ambele parti.

Scoatem snitelele si le pastram calde.

Ne ocupam apoi de sos. Curatam ceapa si o taiem julien. Intr-o cratita punem 2 linguri ulei de masline si 2 linguri de apa iar apoi adaugam ceapa si lasam pana se inmoaie.

Adaugam ciupercile (eu am folosit din conserva) si mai lasam cateva minute sa se caleasca dupa care stingem cu vin. Lasam sa fiarba 5 minute dupa care adaugam cubul de vita diluat intr-o cana cu apa.

Lasam sa fiarba totul ~10 minute, pana scade putin iar apoi adaugam smantana si patrunjel verde tocat.

Potrivim de sare si piper si servim cald alaturi de snitele si piure de cartofi.

Multumesc Gaby :-*

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de vitel cu sos vanatoresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel de vitel cu cartofi taranesti