Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi

de epurasha2bb in Vita, 9 Mar 2010 | 8465 vizualizari

 

Aceasta mancare este un amestec de influenta maghiara (gulyasul) cu italiana (gnocchi din cartofi) si cu olteneasca (eu )

 

INGREDIENTE

  • -1 ceapa mare;
  • -1 morcov si jumate;
  • -cam 400 g carne de vita;
  • -patrunjel verde;
  • -cativa graunti de usturoi;
  • -cateva linguri pasta de tomate;
  • -2 cartofi mari;
  • -faina;
  • -sare mare;
  • -piper;
  • -1 ardei iute rosu;
  • -1 ardei gras;
  • -1 ou;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi:

Se caleste ceapa tocata patratele in putin ulei apoi se adauga si bucatile de carne taiate mai mare si ardeiul gras taiat patratele si usturoiul.Se mai amesteca din cand in cand, apoi adaugam si cateva linguri de pasta de tomate si mai adaugam putina apa calduta sau daca aveti ramasa niste supa de legume calduta.Apoi separat fierbem cartofii cubulete si morcovii taiati rondelute.Morcovii se vor adauga in cratita cu carnea si ceapa.

Cartofii fierti bine se scurg de apa si se paseaza ca pentru piure, apoi se amesteca cu faina si un ou si sare mare.Se amesteca bine si se framanta un aluat foarte pufos.Se face un sul lung si subtire si se taie bucatele care apoi se rotunjesc in causul palmelor si se inteapa cu o furculita sau cu o forma ondulata pentru un aspect mai frumos.Se dau drumul intr-o cratita cu apa cu sare clocotita .Se fierb pana se umfla cu focul dat mai mic si cu capac, la fel ca galustele de gris.Apoi le lasam la cald.

Revenim la cratita noastra unde carnea trebuie s afie moale si zeama sa acopere mereu carnea.Daca scade sau se ingrosa mai adugam apa sau supa limpede.Cand e gata adaugam si rondelute mici de ardei iute, patrun jelul si mararul verde tocat si amestecam putin pe foc,apoi stingem si adaugam si galustele sau daca vreti le puteti servi separat in farfurie sau bol.

TIPS-URI

1

daca aveti curte este ideal sa pregatiti gulasul afara in ceaunul pe foc de lemne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

epurasha2bb 1

10.03.2010, 19:19

eeehe, pe unde mi-ai umblat! ia sa faci tu o reteta venetiana daca-i pe asa! sa vedem si noi astia ''neumblati''

ArianaBala 1

27.01.2012, 13:44

Am facut si eu un gulas, cu galuste de cartofi! A iesit f f f bun! Merci pt inspiratie

epurasha2bb 1

13.02.2012, 21:09

ma bucur ! pupici tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Snitele de vita la cuptor